20:13
Робота з батьками в умовах карантину

Робота з батьками в умовах карантину

Однією із форм роботи з сім’ями є батьківські конференції. І  на сьогодні, в умовах карантину, ця робота у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва не зупиняється .

Вже другий рік поспіль батьки, педагоги та спеціалісти відділення обговорюють нагальні проблеми, які тісно пов’язані з реабілітацією та наданні послуг дітям з особливими потребами,  на платформі Zoom.

Темою цьогорічної зустрічі з батьками була «Успішна адаптація дітей в умовах соціального закладу».  Завідувач відділення Гамова М.Ю.  розповіла батькам про основні завдання роботи колективу в 2021-2022 навчальному році. Також наголосила, що  діяльність відділення направлена для надання якісних соціальних та реабілітаційних послуг.

У відділенні дітям від 3 до 18 років надаються такі послуги: соціальна послуга денного догляду, послуги з соціальної, психологічної, логопедичної, фізичної реабілітації, медичний супровід. Також  підкреслила, що у відділенні створено  належні умови для здійснення реабілітації дітей. Однією з умов безпеки реабілітаційного процесу – є безпечне середовище, тому необхідність дотримання протиепідемічних заходів вдома та у відділенні є із основних умов.

Також батьки мали можливість послухати виступ практичного психолога Старостіну І.В., яка  ознайомила батьків з особливостями адаптації дітей до умов відділення. Успішна адаптація – це основний і вирішальний крок для соціалізації дитей та молоді з інвалідністю.

Вчитель-логопед Руденко О. С. розповіла про організацію роботи з надання логопедичних послуг у відділенні, створення адаптаційного середовища для новоприбулих дітей, напрями корекційної роботи з розвитку вербальної та невербальної комунікації та надала практичні поради для роботи вдома щодо прискорення розвитку мовленнєвих можливостей дітей.

Також під час заходу батьки мали змогу отримати від інших спеціалістів відділення  відповіді на актуальні питання.

Зустріч пройшла змістовно та  корисно для батьків та педагогів.

Педагогам відділення було приємно отримати слова вдячності від батьків. Це надихає на плідну, творчу  роботу.


 

 

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 216 | Додав: admin | Теги: Робота з батьками в умовах карантин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar