16:05
Стало доброю традицією відзначати «Шевченківські дні»

Стало доброю традицією відзначати «Шевченківські дні», аби не просто вшанувати пам’ять геніального поета, а й відчути його невмируще слово серцем, та виконати заповіт, у якому великий Кобзар хотів, щоб ми були вільними, гордими людьми.

10 березня 2023 року у Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Святошинського району міста Києва провели тематичне музично-літературне заняття із нагоди 209 річниці з Дня народження Т. Г. Шевченка: «Ой, співали кобзарі на Тарасовій горі», з метою формування уявлення про видатного українського поета, художника та борця Тараса Шевченка.

Діти  разом з вихователями виконали пісні на вірші Тараса Григоровича: «Встала весна…», «Весна, садочки зацвіли..», «Зацвіла в долині червона калина», «Тече вода з під явора». Малювали з допомогою пензля-тичка червону калину. А також вчилися читати вірші Тараса Шевченка з допомогою мнемо таблиць.  На вірші поета покладені музичні твори, які також прослухали, а деякі і заспівали.

У багатьох країнах світу вшановують великого українського Кобзаря. Несуть квіти до пам’ятників та згадують не злим тихим словом.

Багато слів, які були написані в творах великого Кобзаря стали пророцькими і слугують закликом до рішучих дій!

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 226 | Додав: admin | Теги: Стало доброю традицією відзначати « | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar