12:01
Зиму проводжаємо, Весну зустрічаємо!

26 лютого 2021 року у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва проходили народні розваги «Зиму проводжаємо, Весну зустрічаємо!».

Діти закликали птахів, що на крилах принесуть Весну, допомагали в спортивних змаганнях побороти Зиму. Цілий тиждень масових розваг та веселощів припадає на останній тиждень перед початком Великого посту. Пов’язане воно було перш за все з проводами зими. Людям дуже хотілося скоріше провести зиму й зустріти довгоочікувану весну. У народному українському побуті свято проводів Зими завжди символізується суперечками між Весною та Зимою. Хто перемагає в суперечках, той ще залишається на цих землях господарювати.

Гостями та ведучими на святі були Баба Яга, Скоморох, Масляна, Весна та Зима.

Під час розваги діти разом з педагогами брали участь у різних веселих конкурсах, іграх та інсценівках: «Вулиця», «Повертайся, Ластівко!», «Зима-Весна», «Ой минула вже зима», «Дівчинка Весна», «А мій миленький вареничків хоче», «Весняна карусель». Пригадали приказки, прислів’я, народні прикмети про весну та зиму.

Ведучі заходу максимально намагались зберегти традиційність проведення цього свята. Адже збереження культурної спадщини, є одним із найважливіших завдань сьогодення.

Проведення народних розваг та свят розширює і поглиблює знання дітей про давні народні обряди та звичаї, пов’язані зі святкуванням Масниці. Ми продовжуємо виховувати шанобливе ставлення до народних традицій старших поколінь, сприяти відродженню та впровадженню їх у життя прищеплювати інтерес до народної творчості.

Наприкінці свята всі присутні могли скуштувати смачні млинці.

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 244 | Додав: admin | Теги: Зиму проводжаємо, Весну зустрічаємо! | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar