Наша мова калинова

09 листопада 2019 року в Україні відзначають  День української писемності та мови. Напередодні у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю пройшов захід «Наша мова калинова».  

Організатори та ведучі заходу Калачов О.В. та Зелінська Л.І. розповіли цікаві факти про рідну мову, вважаючи, що мова – найбільший скарб будь-якого народу. Мова – це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова – це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам'ять, найцінніше надбання віків, мова – це ще й музика, мелодика, барви буття.

Впродовж заходу діти  брали активну учать: виконували пісні «Квітка-душа», «Рідна мова», декламували вірші український поетів. Вихованець групи «Мрійники» Денис Гайдук прочитав гумореску П. Глазового «Кухлик». Також  всі присутні переглянули інформаційне відео ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 327 | Додав: admin | Дата: 2019-11-08 | Коментарі (0)



Навчаємось. Фантазуємо. Творимо.

Основним завданням відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю у 2019-2020 навчальному році – формувати, розвивати трудові навички вихованців. У зв’язку з чим, вихователями відділення проводиться відповідна робота. Улюбленим видом художньо-практичної діяльності дітей є художня праця.

Вона дозволяє формувати у дітей засади конструктивних умінь і навичок, сприяє їхньому творчому розвиткові. Заняття художньою працею виховують у дітей працелюбність, кмітливість, креативність та творчу ініціативу.

Діти знайомляться з різними техніками та видами ручної  праці. Не заняттях педагоги вчать бережливому ставленню до природи, природним ресурсам, основам економії. Під час роботи на заняттях з ручної праці використовують різний матеріал, у тому числі і покидьковий. Навіть з пустих пластикових плашок можна зробити цікаві речі: вазочку, ліхтарик, підставку для олівців. А з татової пін ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 292 | Додав: admin | Дата: 2019-11-08 | Коментарі (0)