13:53
День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цей день було започатковано у 2014 році з нагоди початку двох революцій, які відбулися в Україні у ХХІ столітті: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

21 листопада  2019 у відділенні  надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва провели тематичний захід, «Осінь, що змінила країну».

На початку заходу діти побачили новий мультиплікаційний фільм, знятий на пісню відомого українського гурту ТНМК «Це твоя Україна», в якому діти за п’ять хвилин ознайомилися з  основними подіями становлення України як держави. Ведуча, вихователь Кузьменко Ніна Іванівна, нагадала присутнім, що Україна – це територія гідності і свободи. Все життя Україна виборювала свою свободу та незалежність. І в наші часи сталися видатні події, які ще раз підтвердили та нагадали світові про вільний національний дух українського народу. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом Свободи і революція 2013 року – Революція гідності.  Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою Європейськість, гідність, своє ставлення до свободи і про це ніколи не треба забувати.

 Діти разом з педагогами заспівали пісні: «Молитва за Україну», муз.Тараса Петриненка, “Ой, у лузі червона калина”; декламували вірші, переглянули відео «Воїни світла», «Небесна сотня. Юні ангели» та вшанували хвилиною мовчання тих, хто виборював свободу й незалежність нашої України.

Революції Гідності, стали для українців, випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності. Україна вкотре виграла цю битву, адже нікому не вдасться нас зломити!

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 335 | Додав: admin | Теги: День Гідності та Свободи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar