09:12
Кожна людина, особливо в умовах війни, блекауту, певною мірою відчуває тривогу, страх

Кожна людина, особливо в умовах війни, блекауту, певною мірою відчуває тривогу, страх. Проте досить часто тривожні стани переростають у щось більше, ніж просто стривоженість. Ми помічаємо, що в нас виникають проблеми зі сном, підвищена дратівливість, труднощі з концентрацією уваги. Вплинути на стривожений стан можна різними способами. Для нормалізації підвищеної тривожності є різні техніки.

20 грудня 2022 року в Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Святошинського району міста Києва відбувся тренінг для батьків та працівників з теми: «Техніки подавання тривоги в умовах воєнного часу». Ця тема стала актуальною як і для батьків, які виховують дітей з особливими потребами, так і для працівників, які працюють з такими дітьми.

Учасників тренінгу ознайомили з поняттями «страху», «тривоги» та «тривожності», з ефективними вправами та техніками для подолання цих симптомів. Під час заходу учасники мали можливість виконана ти вправи для зняття напруги: дихання «квадратом», «броунівський рух», «ходіння задом», «обнімашки», «посміхнися» тощо. Також учасники мали пригадати та визначити завдяки яким ресурсам можна відновити власний енергетичні сили.

Не менш цікавим завданням було складання «дошки візуалізації», яки учасники практикуми виконали з особливим інтересом та завзятістю.             

Наприкінці заходу всі мали можливість поділитися своїми враженнями та зробити певні висновки.

Дані заходи необхідні,адже це згуртовує колектив, батьків та має ефективний вплив для зняття психологічного, емоційного навантаження.

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 212 | Додав: admin | Теги: блекауту, Кожна людина, Страх, особливо в умовах війни, певною мірою відчуває тривогу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar