21:24
Міжнародний День толерантності, у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг

16 листопада 2020 року, у Міжнародний День толерантності, у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва було проведено тематичні заходи, метою яких було: виховання у дітей дружелюбності та доброзичливості, формування толерантного ставлення до людей та вміння радіти успіхам інших, розуміти та підтримувати один одного, бути милосердним та готовим до примирення.

З дітьми були проведені заняття-бесіди «Дружба – найдорожча цінність», дидактичні ігри «Що ти зробиш? Як ти вчиниш?», «Добре-погано» тощо. Педагоги закріплювали уявлення дітей про товариські взаємини, дружбу, взаємодопомогу, виховували у дітей бажання бути справжніми товаришами.

Для дітей старших груп було проведено заняття з використанням ІКТ «Толерантність у житті людини». Діти дізналися історію виникнення поняття «толерантність» та зміст цього поняття, визначили риси характеру, притаманні толерантній людині. Діти разом з педагогами з цікавістю вирішували проблемні ситуації, виконували тематичні вправи та завдання тесту «Чи проявляєте ви толерантність?», дізналися про цікаві відмінності у взаємовідносинах між людьми народів світу.  

Джордж Бернард Шоу писав: «Тепер, коли ми навчилися літати в повітрі, як птахи, плавати під водою, як риби, нам не вистачає тільки одного: навчитися жити на Землі, як люди».

І всі зусилля педагогічного колективу було направлено на формування у дітей розуміння, що людям треба жити мирно, поважати тих, хто поряд, бути терпимими до оточуючих, безкорисно робити добро і дарувати його людям.

Ми всі, діти та дорослі, вирішили, що наше відділення – острівець  толерантності для всіх!!!

 

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 318 | Додав: admin | Теги: у відділенні надання соціальних та , Міжнародний День толерантності | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar