11:18
Тиждень з основ безпеки життєдіяльності

Одним із основних завдань Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Святошинського району міста Києва є формування у дітей та молоді  відповідного ставлення до власного здоров’я, безпеки життя, здоров’я оточуючих як найвищої індивідуальності та суспільної цінності. Безпека життєдіяльності дитини – це формування у неї свідомого ставлення до збереження особистого життя здоров’я шляхом надання теоретичних знань, практичних умінь, вправляння у практичних ситуаціях.

Протягом року проводиться робота з ознайомлення дітей з правилами поведінки вдома, зокрема з газом і електроприладами, з сірниками, з водою, гострими, ріжучими предметами, побутовою хімією і ліками. Правила безпечної поведінки дитина, звісно, має знати  правила поводження з предметами, які можуть становити небезпеку для оточуючих. 

Надзвичайно важливим завданням є ознайомлення дітей з небезпеками техногенного характеру (пожежі, ураження електричним струмом, отруєння газом з плити і т.д.), з небезпеками природного характеру, (землетруси, удари блискавок, урагани, падіння дерев під час бурі тощо ). При цьому особливий акцент ми робимо на явищах, характерних для нашої місцевості в умовах воєнного стану.

Із 24.07 по 27.07.2023 в Центрі проводили Тиждень з основ безпеки життєдіяльності. Педагоги проводили тематичні заняття, бесіди, вікторини, конкурси, турніри, обговорювали рішення проблемних ситуацій.

Одним із найбільш зрозумілих та близьких дітям видів діяльності є театралізована діяльність і , зокрема, - гра – драматизація. Саме через сприйняття казкових, театральних героїв діти вчаться аналізувати та оцінювати поведінку інших людей, а потім і власні вчинки. До того ж видове дійство є найефективнішим засобом емоційного й морального виховання дитини, бо пробуджує в неї почуття співпереживання, обурення проти несправедливості, бажання допомогти, захистити.

Тому як завершувальний етап Тижня безпеки життєдіяльності педагогами було організовано та проведено лялькову виставу «Незнайко в місті». Діти ще раз закріпили набуті знання про правила поведінки в оточуючому. Сподіваємося,що наші діти будуть обережними.

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 77 | Додав: admin | Теги: Тиждень з основ безпеки життєдіяльн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar