Стало доброю традицією відзначати «Шевченківські дні», аби не просто вшанувати пам’ять геніального поета, а й відчути його невмируще слово серцем, та виконати заповіт, у якому великий Кобзар хотів, щоб ми були вільними, гордими людьми.

09 березня 2021 року у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва провели тематичне музично-літературне заняття із нагоди 207 річниці з Дня народження Т. Г. Шевченка: «Ой, співали кобзарі на Тарасовій горі», з метою формування уявлення про видатного українського поета, художника та борця Т. Шевченка.

Діти відділення разом з вихователями виконали пісні на вірші Тараса Григоровича: «Встала весна…», «Весна, садочки зацвіли..», «Зацвіла в долині червона калина», «Тече вода з під явора». Послухали музичні твори на слова Шевченка, перег ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 162 | Додав: admin | Дата: 2021-03-09 | Коментарі (0)



26 лютого 2021 року у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва проходили народні розваги «Зиму проводжаємо, Весну зустрічаємо!».

Діти закликали птахів, що на крилах принесуть Весну, допомагали в спортивних змаганнях побороти Зиму. Цілий тиждень масових розваг та веселощів припадає на останній тиждень перед початком Великого посту. Пов’язане воно було перш за все з проводами зими. Людям дуже хотілося скоріше провести зиму й зустріти довгоочікувану весну. У народному українському побуті свято проводів Зими завжди символізується суперечками між Весною та Зимою. Хто перемагає в суперечках, той ще залишається на цих землях господарювати.

Гостями та ведучими на святі були Баба Яга, Скоморох, Масляна, Весна та Зима.

Під час розваги діти разом з педагогами брали участь у різних веселих конкурсах, іграх та інсценівках: « ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 254 | Додав: admin | Дата: 2021-03-03 | Коментарі (0)



23.02.2021 у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва практичним психологом Іриною Старостіною проведений тренінг «Профілактика синдрому емоційного та професійного вигорання педагога».

Мета тренінгу: ознайомити педагогів з сучасними методиками попередження синдрому емоційного вигорання. На сьогоднішній день це досить актуальна проблема. З впровадженням в роботу педагога нових технологій навантаження на педагога зросла.

Тренінг викликав масу позитивних емоцій, всі учасники дізналися про методи саморегуляції й відновлення емоційно - психологічний балансу. Також взяли участь в психологічному тесті, вправах для зняття психоемоційної напруги, арт – терапії.

Спеціально до тренінгу практичним психологом була розроблена пам'ятка «Подоланя та профілактики синдрому емоційного вигорання».

Мета тренінгу до ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 197 | Додав: admin | Дата: 2021-02-24 | Коментарі (0)



21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови.

Є мови, що своїм чарівним звучанням здобули світову славу, та наймиліша й найдорожча для кожної людини її рідна мова. Вона у співі вітру, у щебетанні птахів, мелодіях весняних вод….

За весь час свого існування українська мова зазнавала злети і падіння. Сьогодні, згідно Статті 10 Конституції України «Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України».

22 лютого 2021 року у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м.Києва пройшли тематичні заняття «Наша мова калинова», на яких педагоги розповіли дітям про історію виникнення свята – Міжнародного дня рідної мови, провели вікторини «У кого яка мова», мовленнєві ігри « ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 220 | Додав: admin | Дата: 2021-02-22 | Коментарі (0)



20 лютого – День Героїв Небесної Сотні.

20 лютого 2014 року став днем початку нової історії нашої держави. Тоді Україна на повні груди вдихнула повітря, насичене горем і журбою…

Нам завжди болітимуть їхні рани… Наші серця назавжди обпалені сльозами їхніх матерів і батьків, дружин і дітей, братів і сестер…

19 лютого 2021 року, у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва   вшанували Героїв Небесної Сотні.

Педагоги відділення підготували для дітей тематичне заняття «Герої не вмирають!»,  на якому згадали події тих часів та  українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській.  Вони загинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину!

Діти та педагоги хвилиною мовчання вшанували пам'ять найкращих  синів та ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 185 | Додав: admin | Дата: 2021-02-20 | Коментарі (0)



«Подорож краплинки»

05.02.2021 вихователем відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва Кияницєю Оксаною Борисівною було проведено відкрите заняття «Подорож краплинки». Даний захід організовано відповідно до річного плану роботи відділення та в межах проведення атестації педагогічних працівників у 2020-2021 навчальному році.

Під час заняття, «подорожуючи» разом з краплинкою, діти поглибили та розширили свої знання про воду, її властивості та стани, дізналися про кругообіг води у природі та потребу у воді всіх живих істот та об’єктів неживої природи. Проводячи досліди, діти вчилися робити висновки, встановлювати причинно-наслідкові зв’язки між явищами у природі та робити гіпотези. Діти повторили правила раціонального використання водних ресурсів та бережливого ставлення до них.

... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 246 | Додав: admin | Дата: 2021-02-06 | Коментарі (0)



27.01.2021 на базі відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва було проведено семінар для педагогічних працівників «Сучасні підходи до організації  роботи з дітьми з РАС» за участю співробітників Центру соціальних служб Святошинського району м. Києва.

Гамова Марина Юріївна, завідувач відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва, висвітлила питання співпраця фахівців відділення, спеціалістів Центру соціальних служб та  інклюзивно-ресурсного центру Святошинського району м. Києва, як запоруки успішної реалізації сучасних підходів у реабілітації дітей з інвалідністю.  

 Дружинська Олександра Вячеславівна, директор Центру соціальних служб Святошинського району м. Києва, ознайомила присутніх з історією&nbs ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 192 | Додав: admin | Дата: 2021-01-28 | Коментарі (0)



«Зимо, зимонько,зима, що ти дітям  принесла?».

З метою підвищення якості педагогічної реабілітації, відповідно до річного плану роботи відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва  та в рамках проведення атестації педагогічних працівників у 2020-2021 навчальному році, 26.01.2021 вихователем Зелінською Ларисою Іванівною було проведено відкрите заняття «Зимо, зимонька-зима - багато снігу принесла!».

Мета заняття: закріпити  знання дітей про зиму та її ознаки,  розширити знання  про небезпеку взимку; вчити милуватися природою та за допомогою нетрадиційних зображувальних технік малювати зимові дерева.

Під час заняття діти роздивлялися картинки з зимовими пейзажами, відмічаючи красу зимових явищ, пригадали зимові розваги, закріпили  правила поведінки під час ожеледиці, про небезпеку бурульок; малювали дерева у снігу, використовуючи  техніки малювання різними предметами: пензликами, ватними паличками, кульками з ниток, «зірочками» з соломинок, шматочками поролону. ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 311 | Додав: admin | Дата: 2021-01-26 | Коментарі (0)



Будьмо єдиними, сильними, мужніми та незламними!

В Україні 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, щорічно відзначається День Соборності.

День Соборності України – день, який символізує єдність земель України. Це одне з найважливіших свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

Приєдналися до святкування педагоги та  діти відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва.

Святково одягнуті у вишиванки, з гарним настроєм діти переглянули відео-заняття «Україна – соборна держава!», відповідали на запитання вікторини  «Як я знаю Україну», читали вірші та співали пісні про Україну, традиційно зробили  «Живий ланцюг Соборності» та пообіцяли один одному бути єдиними, сильними, мужніми та незламними!  ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 226 | Додав: admin | Дата: 2021-01-22 | Коментарі (0)



Нарешті настала справжня зима: з морозцем, зі снігом та зимовими розвагами! 18 січня 2021 року у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва була проведена розвага « Любить зиму дітвора».

Під час розваг діти виконували різні вправи та завдання: «прикрашали ялинку», «долали снігові перешкоди», «ловили в ополонці рибу», «влучали у ціль», грали у «сніжки» та «хокей».

У всіх дітей був бадьорий та веселий настрій. Водночас, педагоги з дітьми пригадали всі правила безпечної поведінки на морозі та під час зимових розваг. ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 212 | Додав: admin | Дата: 2021-01-18 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 15 16 »