21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цей день було започатковано у 2014 році з нагоди початку двох революцій, які відбулися в Україні у ХХІ столітті: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

21 листопада  2019 у відділенні  надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва провели тематичний захід, «Осінь, що змінила країну».

На початку заходу діти побачили новий мультиплікаційний фільм, знятий на пісню відомого українського гурту ТНМК «Це твоя Україна», в якому діти за п’ять хвилин ознайомилися з  основними подіями становлення України як держави. Ведуча, вихователь Кузьменко Ніна Іванівна, нагадала присутнім, що Україна – це територія гідності і свободи. Все життя Україна виборювала свою свободу та незалежність. І в наші часи сталися видатні події, які ще раз підтвер ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 332 | Додав: admin | Дата: 2019-11-21 | Коментарі (0)



14 листопада 2019 року у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва відбулася комісія з питань розгляду заяв про надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю.

На комісію було подано 8 заяв від батьків, зараховано 7 відмовлено 1 (у зв’язку з відсутністю місць та проживанням юнака в м. Ірпінь, Київської обл.

Наразі, відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю буде відвідувати 82 дитини з інвалідністю.

У зв’язку з великою потребою у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю, перевага для прийому надається дітям від 2 до 18 років, які проживають на території Святошинського  району м. Києва.

Відповідно до Положення про відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва  до Відділення приймаються діти з інвалідністю віком від 2 до 18 років з такими діагнозами:

- з дитячим церебральним паралічем;
- із розумовою відсталістю;
- ураженням центральної нервової системи та з порушенням психіки;
- синдромом Дауна;
- з розладами аутичного спектру.

Протипоказання для зарахування до Відділення:

- гострі інфекційні захворювання;
- заразні форми хвороби очей і шкіри;
- туберкульоз (активні форми);
- тяжкі органічні психічні розлади, шизофренія, шизотипові і маячні розлади, психопатоподібні порушення поведінки (з агресивними тенденціями), імбецильність помірно виражена та виражена, ідіотія;
- епілепсія з частими генералізованими судомними нападами;
- активний сифіліс;
- захворювання в гострій формі ;
- гострі захворювання центральної нервової системи;
- бацилоносійство;
- інші захворювання, які потребують стаціонарного лікування.

... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 316 | Додав: admin | Дата: 2019-11-15 | Коментарі (0)



Поділися своєю добротою

Щорічно 13 листопада, починаючи з 1998 року, у світі відзначається Всесвітній день доброти. До цього дня долучилися і вихованці відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Святошинського району м. Києва.

Протягом тижня в групах проходив проект «Поділися своєю добротою», метою якого було вчити дітей бути чуйними, добримим, милосердними, уважними. Педагоги вчили дітей говорити добрі слова, оцінювати свої дії, виховувати почуття доброти, поваги до рідних, близьких, друзів, братів наших менших. Під час проекту діти створювали колаж «Місто доброти», читали літературу, обговорювали життєві ситуації, дивилися кліпи, мультфільми на моральну-етичну теми, виготовляли емблему. Спільно з вихователями, батьками, діти презентували свою роботу протягом тижня. Всі презентації були унікальні. Діти продемонстрували старанність, креативність та творчість. До проекту «Поділися своєю добротою були залучені і батьки вихованців. Разом з дітьми виготовляли «сердечки» з добрими та вдячними словами.

Підсумком проекту 13 листопада, у День доброти, практичним психологом Іриною Володимирівною Старостіною було проведено цікавий захід, на якому діти мали можливість проаналізувати хід проекту, пригадати прислів’я, приказки про добро, послухати повчальні притчі, виконати вправи «Привітаночки», «Відвідини хворого», розгадали кросворд «Добрі слова». В кінці заходу завідувач відділення Марина Гамова нагородила всі групи грамотами за активну участь у проекті «Поділися своєю добротою».

У цей день була унікальна можливість порадувати своєю увагою і незнайомих. Біля магазину «АТБ» діти дарували повітряні сердечки з вітаннями мешканцям мікрорайону. Від чого і діти і громадяни були щасливими.

Сподіваємось що, такий День не залиши ні кого без добра та щирості, тепла і уваги, толераності та поваги протягом року.

... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 326 | Додав: admin | Дата: 2019-11-13 | Коментарі (0)



Наша мова калинова

09 листопада 2019 року в Україні відзначають  День української писемності та мови. Напередодні у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю пройшов захід «Наша мова калинова».  

Організатори та ведучі заходу Калачов О.В. та Зелінська Л.І. розповіли цікаві факти про рідну мову, вважаючи, що мова – найбільший скарб будь-якого народу. Мова – це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова – це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам'ять, найцінніше надбання віків, мова – це ще й музика, мелодика, барви буття.

Впродовж заходу діти  брали активну учать: виконували пісні «Квітка-душа», «Рідна мова», декламували вірші український поетів. Вихованець групи «Мрійники» Денис Гайдук прочитав гумореску П. Глазового «Кухлик». Також  всі присутні переглянули інформаційне відео ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 320 | Додав: admin | Дата: 2019-11-08 | Коментарі (0)



Навчаємось. Фантазуємо. Творимо.

Основним завданням відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю у 2019-2020 навчальному році – формувати, розвивати трудові навички вихованців. У зв’язку з чим, вихователями відділення проводиться відповідна робота. Улюбленим видом художньо-практичної діяльності дітей є художня праця.

Вона дозволяє формувати у дітей засади конструктивних умінь і навичок, сприяє їхньому творчому розвиткові. Заняття художньою працею виховують у дітей працелюбність, кмітливість, креативність та творчу ініціативу.

Діти знайомляться з різними техніками та видами ручної  праці. Не заняттях педагоги вчать бережливому ставленню до природи, природним ресурсам, основам економії. Під час роботи на заняттях з ручної праці використовують різний матеріал, у тому числі і покидьковий. Навіть з пустих пластикових плашок можна зробити цікаві речі: вазочку, ліхтарик, підставку для олівців. А з татової пін ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 287 | Додав: admin | Дата: 2019-11-08 | Коментарі (0)



Залучаємо родини до партнерства

Спільна якісна, повноцінна, партнерська робота спеціалістів, педагогів з родинами підвищує рівень інтеграційного і реабілітаційного потенціалу дитини з особливими потребами. Залученная до партнерства родин наших вихованців для відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю важливим завданням.

З метою ознайомлення батьків з діяльністю, основними напрямками та завданнями у 2019-2020 навальному році, 15 жовтня 2019 відбулася зустріч педагогів та батьків вихованців відділення.

Завідувач Марина Гамова ознайомила всіх присутніх з режимом роботи відділення, зі специфікою роботи та основними завданнями, над якими будемо спільно з батьками працювати у 2019-2020 навчальному році. Адже важлива роль у процесі соціальної інтеграції дітей із інвалідністю надається сім'ї, яка в ідеалі виступає одним із основних факторів «входження» дитини в систему суспільних відносин.

Також батьки мал ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 280 | Додав: admin | Дата: 2019-10-16 | Коментарі (0)



Посвята в козачата

14 жовтня український народ відзначає одне із найважливіших церковних свят – Покрову Пресвятої Богородиці. На цю ж дату припадають також значущі Для України свята, як День захисника України і День українського козацтва. Усі ці три свята між собою пов’язані. День українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. Козаки вважали Богоматір своєю заступницею і захисником від ворога. Також вона захищає і накриває свї святим покровом всіх нужденних.

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю з цієї нагоди 15 жовтня пройшов чудовий захід «Козацькі ». Метою свята було викликати інтерес до історії українського народу, розширити уявлення про Запорізьку Січ, козацтво та його звичаї, традиції, формування почуття  української національної гідності, виховувати повагу та любов до минулого та сьогодення України, її культури, мови, мистецтва, традицій.

Під час свята в ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 264 | Додав: admin | Дата: 2019-10-16 | Коментарі (0)



У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю продовжують знайомити дітей з різними видами мистецтва, а саме з технікою малювання на тканині – батик.

Всі напевно бачили яскраві та дивовижні малюнки на тканині. Але не всі знають про те, що батик виготовляють уже впродовж багатьох століть, і він досі дуже популярний. Подібна техніка розпису тканин набула поширення по цілому світі.

Виявляється, що батик має давню історію. Мистецтво батика стало невід’ємною частиною китайської, індонезійської культури.

Існує декілька різновидів технік батику: гарячий, холодний вузликовий.

Але сьогодні пані Юля вчила розписувати фарбами на тканині саме технікою «холодного» батику. Суть його в тому, що малюнок створюється за допомогою контурного обведення, а потім заповнюється фарбами.

Сьогодні діти створювали прості малюнки: м’яч, полуниця, жабку, курчатка, метелика тощо. Діти старанно виконували за ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 348 | Додав: admin | Дата: 2019-10-10 | Коментарі (0)



Вітаємо педагогів зі святом!

Один із найбільш шанованих професійних свят усіх працівників освітньої сфери звичайно ж завжди був і залишається улюблений нами ще зі шкільних часів – День вчителя. Педагогів і вчителів вшановують у першу неділю жовтня.

Підтримуючи цю добру традицію своїх вчителів, вихователів та педагогів, 07 жовтня 2019 року привітали вихованці відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва.

Діти разом з педагогами підготували святкове шоу з веселими несподіванками. Діти співали, читали вірші педагогам, брали у часть у різних конкурсах.

Перевірити на почуття гумору, кмітливість, креативність наших педагогів завітав професор університету «Все знаю» професор Розуменко. Привітати педагогів відділення приїхали артисти циганського театру «Ромале». А справжнім сюрпризом для всіх став виступ Єгора Гавр ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 283 | Додав: admin | Дата: 2019-10-08 | Коментарі (0)



В країні Мрій та фантазій

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю з 01 жовтня відкрилася виставка творчих робіт дітей «У країні Мрій та фантазій».

На виставці представлені роботи дітей та спільні роботи дітей і їх  батьків, виготовлених різними техніками та з різноманітних  природних матеріалів.

Основна мета виставки створити цікаві ідеї із природного матеріалу,  розкрити творчий потенціали та обдарованість наших вихованців, об’єднати спільною діяльністю родини та колектив відділення.

Кожна дитина – це унікальна особистість. Тож і роботи дітей вирізняються неповторною красою, виготовлені з любов’ю та старанністю. Тут кожен намагається створити свій власний стиль. Всі роботи такі теплі, яскраві, вишукані. Справжні дива з паперу, бісеру, тканини, пластиліну, тіста діти створили власними руками. Особливою оригінальністю вирізнялись вироби в техніках топіарій, природно ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 289 | Додав: admin | Дата: 2019-10-02 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 13 14 15 16 »