Масляна, Масляна якаж ти красна!

28 лютого 2020 року у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва проходили народні розваги «Масляна! Масляна, яка ти красна! Популярне у християн свято Масляної прийшло колись доброю традицією від язичників. Пекти млинці – символи весняного сонця й проводжати зиму – було майже святим обрядом у наших предків.

Цілий тиждень масових розваг та веселощів припадає на останній тиждень перед початком Великого посту. Пов’язане воно було перш за все з проводами зими. Людям дуже хотілося скоріше провести зиму й зустріти довгоочікувану весну.

Під час свята діти разом з педагогами брали участь у різних веселих розвагах та конкурсах: «А на нашій вулиці..», «Перетягування каната», «Дівочий хоровод», «Влучи сніжкою». Разом з ведучою провели яскравий флеш- ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 299 | Додав: admin | Дата: 2020-03-04 | Коментарі (0)



Ділимось досвідом

«Обмін досвідом – це завжди взаємозбагачення» - під таким гаслом 13.02.2020 проходив методичний захід у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва. Гостями відділення були завідувачі районних відділень та груп надання соціальних та реабілітаційних послуг районів м. Києва та методист Київського міського територіального центру Рябоконь Є. Ю.

Завідувач Марина  Гамова презентувала та ознайомила присутніх з роботою  закладу. Адже на сьогоднішній день в м. Києві Святошинське відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю найпотужніше. Станом, на 13.02.2020 рік, у відділенні працює сім груп та проходять реабілітацію 82 дітей віком від 4 до 24 років.

Учасники методичного заходу також мали можливість переглянути відкрите заняття з дослідницької діяльності «Ми-маленьк ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 351 | Додав: admin | Дата: 2020-02-14 | Коментарі (0)



СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНА РОБОТА З ДІТЬМИ З ОБМЕЖЕНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ В УМОВАХ РЕАБІЛІТАЦІЇ

11 лютого 2020 року у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю відбулося засідання педагогічної ради, яка була присвячена проблемі трудового виховання дітей з обмеженими можливостями.

Під час педагогічної ради завідувач відділення Марина Гамова проаналізували стан роботи з трудового виховання дітей, саме створенню умов для організації різних форм організації праці дітей в умовах відділення.

Трудовому вихованню дітей у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва приділяється особлива увага. На час приходу дітей до нашого закладу більшість дітей, як правило, безпорадні в самообслуговуванні, а також у виконанні простих трудових доручень. У більшості випадків це наслідок фізичного стану дитини, а також недосконалої організації виховання дітей у сім ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 359 | Додав: admin | Дата: 2020-02-11 | Коментарі (0)



Україна - єдина!

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю педагогами було проведено тематична година «Україна єдина!».

22 січня в Україні традиційно відзначають День Соборності. Чекаловець Тетяна Миколаївна повідомила та продемонструвала дітям цікаві факти, які відбулися на шляху створення  України,  як  незалежної та  суверенної держави. Після чого разом з вихователями діти створили  символічну карту України.

22 січня 2020 року українці відзначатимуть 101-у річницю від дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної  Республіки. Символом єдності східних і західних земель України стає "Живий ланцюг, в який об’єднаються мільйони людей. До цієї акції долучилися і наші вихованці, які створили свій  «живий ланцюг» долучившись до  цієї символічної акції об’єднання.

Вшанування цієї дати надзвича ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 303 | Додав: admin | Дата: 2020-01-22 | Коментарі (0)



Зима – ідеальна пора року для активного дозвілля, спорту і веселих розваг.. Pадоволення, яке приносять справжні зимові розваги, не порівняти ні з чим. А що робити, якщо снігу на дворі досі немає? Тоді треба самім придумувати веселі розваги.

17 січня 2020 року у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю влаштували справжню зимову феєрію «Забави з чаклункою Зимою». Під час заходу діти разом з Хурделицею танцювали, розгадували загадки, співали пісні та гралися в різні ігри: «Впізнай за описом», «Попади сніжкою в ціль», «Хто швидше прикрасить ялинку», «Новорічний потяг», «Танці-зігріванці», «Перекати сніжний ком». Діти були активними, веселими та чудово впоралися зі своїми завданнями.

... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 360 | Додав: admin | Дата: 2020-01-17 | Коментарі (0)



Споконвіку, напередодні старого Нового року, за давньою народною традицією, справляють Щедрий Вечір – веселе українське свято з обрядами, забавами, скоромною їжею, багатою кутею, ковбасами, пирогами, варениками, млинцями. Щедрий Вечір, тобто в ніч під старий Новий рік, майже по всій Україні, від Таврії до Гуцульщини, традиційно ходили ряджені, які щедрували й водили «Маланку»/

Таку традицію підхопили та втілили педагоги та вихованці відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва.

13 січня 2020 року у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг провели фестиваль - конкурс на кращу колядку та щедрівку. Кожна група привітала один одного зі старим Новим роком, Різдвом веселими колядками та щедрівками, піснями і жартами.

Напередодні діти з дорослими готували маски, відповідний одяг, розігрували ролі обраних персонажів, вч ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 423 | Додав: admin | Дата: 2020-01-13 | Коментарі (0)



Святкуємо Новий рік зі святим Миколаєм

26 грудня 2019 року у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва проходило новорічне свято.

У гості до вихованців відділення приходив святий Миколай зі своїми помічниками, які створити казкову атмосферу, та подарували дітям тепло своїх сердець, гарний настрій та справжню різдвяну казку.

Вихованці відділення також привітали святого Миколая та подарували  для всіх гостей гарні танці,вірші, пісні, і звісно ж, новорічний хоровод.

Всі присутні змогли весело провести час, поділитися своїми сокровенними мріями, а також отримали справжнє задоволення від свята та солодкі подарунки від самого святого Миколая.

Висловлюємо велику подяку від батьків, педагогів та дітей учням вокального класу 23 київської музичної школи та викладачу вокалу Тетяні Стефанишин, всьому творчому колективу та особисто Т ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 334 | Додав: admin | Дата: 2019-12-27 | Коментарі (0)



Святим Миколай, до нас приїжджай!!!

Зима дуже багата на свята, і відкриває календар одне із найулюбленіших свят для малюків – День Святого Миколая. Святий Миколай першим приходить до нас – зі святом милосердя та добра, як же приємно дарувати, турбуватися про всіх, кого любиш. Діти шалено люблять зимові свята. Вони з нетерпінням чекають їх настання, щоб зануритися в атмосферу чарівності, радості і веселощів. Кожна дитина сподівається на маленьке диво і з нетерпінням чекає на нього. Але не тільки діти радіють цьому святу – кожен із нас вірить в здійснення заповітної мрії, котра під силу лише Святому Миколаю. Ще здавна існувало повір’я: якщо в ніч на Св. Миколая загадати бажання, але воно обовязково повинно бути добрим та благочистивим, то святий його обов’язково виконає.

Цілий тиждень готувалися до свята святого Микола як і діти, так і дорослі відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 306 | Додав: admin | Дата: 2019-12-19 | Коментарі (0)



А у нас сьогодні свято

Сьогодні, 04.12.2019, у  відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального  обслуговування Святошинського району м. Києва особливий та святковий день. Свій 16 – й рік народження святкують вихованці та працівники відділення соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю, яке знаходиться на вулиці Чаадаєва, 3-а. У цей день лунають веселі пісні, святково прикрашена зала і багато гостів та друзів, які приходять розділити спільну радість та привітати. Вихованці відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю підготували чудову казкову виставу. Долучилися до концерту і наші друзі – учні та педагоги закладу загальної середньої освіти № 206.

Вже другий рік поспіль до вихованців відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального  обслуговування Святош ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 270 | Додав: admin | Дата: 2019-12-04 | Коментарі (0)



На вулиці зима, випав перший сніг, а вихованці відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва  активно почали готуватися до різдвяних та новорічних свят. Адже які свята без ошатно прикрашеної красуні-ялинки?

03 грудня 2019 року, в рамках реалізації громадського бюджету, для дітей відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю, Юлією Дмитренко та Інною Шевінською був проведений майстер-клас з малювання. Але малювали діти незвичним способом, а з допомогою зубної щіточки, виделки, манної крупи та яскравих і блискучих фарб.

Діти отримали масу задоволення, адже це цікаве і захоплююче заняття, Малювання  просто  зачаровує кожну дитину. Для дітей така техніка - це нововведення, яке допомагає розвивати  творче мислення, фантазію, уяву, дрібну моторику і багато Іншого.

Сподіваємось що на зимовій вистав ... Читати далі »

Категорія: Центр реабілітації | Переглядів: 361 | Додав: admin | Дата: 2019-12-03 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 »